Invigning av Romelanda schackklubb! ūüŹĀ


Det blev en lyckad kväll i Romelanda församlingshem kl 18 söndag 25 februari 2024. Kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S) inledde med en kärnfull berättelse om schackets historia som ett av världens äldsta strategi- och brädspel och dess värde än idag som alla kan ta del av. Som hjärnträning men också som ett sätt att mötas. Efter uppmaningen att tävla, spela och ha kul förklarade han medan han klippte bandet Romelanda schackklubb invigd!

Det visade sig även att Miguel hade dolda schacktalanger och gav vår sekreterare Anders Nilsson en riktig utmaning i ett långt parti över fikat.

Fikat bestod av hembakat i schackets tecken bakat framförallt av Katarina Edler. Klassiska schackrutor flankerades av sega havrerutor med chokladöverdrag arrangerade i ett schackmönster. Kronan på verket utgjordes av en schacktårta där vi smält vit choklad och mjölkchoklad till både rutor och pjäser. För att så många som möjligt ska få en schackpjäs på sin tallrik hade Michael placerat ut dem efter en variation på en kungsindisk öppning där pjäserna breder ut sig relativt jämnt över hela brädet utan att någon blir slagen.

Hembakt schacktårta med chokladpjäser

Vi r√§knade till 43 personer totalt p√• invigningen, och vi fick hela sju nya medlemmar! En perfekt start f√∂r Romelanda schackklubb helt enkelt. ūüéČ

Tack från alla oss i styrelsen!